Pilates Grundprincipper:


Målet med Pilates er at gøre os stærkere og mere fleksible, men også at skabe ensartet og afbalanceret styrke i alle muskler. Vi træner kroppen til at lære, at en bevægelse starter fra centrum.

Pilates metode sikrer dig en stærk, udholdende og smidig krop gennem følgende 6 grundprincipper:

Center
Pilates metoden styrker som udgangspunkt dit center – også kaldet Core. Her trænes den dybe mave, ryg og bækkenmuskulatur, som hjælper dig med at forbedre din holdning og dermed skabe stabilitet og balance i hele kroppen.

Kontrol
Ved at udføre dine bevægelser med kontrol og opmærksomhed på detaljen, sikres du minimal risiko for skader og et stort udbytte af dine øvelser. Pilates metoden blev oprindeligt kaldt for ”Contrology” af samme årsag.

Koncentration
Med dyb koncentration på anatomisk korrekt udførte bevægelser udvikler du en kropsbevidsthed, der forbedrer dine daglige bevægevaner og målrettet styrker, toner og smidiggøre muskler i din krop.

Åndedræt
Bevidsthed på åndedrættet, og dets evne til både at aktivere og afstresse musklerne optimalt, indgår som en væsentlig del af Pilates træningen.

Præcision
Øvelserne udføres med fokus på præcision og åndedræt, som sikrer at øvelserne udføres korrekt. Dette er en de af mange årsager til at Pilates metoden ofte benyttes som rehabiliterende træning, når kroppen skal styrkes efter sygdomme og skader.

Flow
Pilates øvelserne udføres i sammenhængende mønstre og med glidende overgange. Dette skaber et meditativt flow i din træning og lærer dig at bevæge din krop stilfuldt og elegant.

Tilbage til Pilates -